in

Ovocný šalát s orechmi, hroznom a syrom

Aktuálne v našich záhradách začína dozrievať sezónne ovocie, medzi ktoré môžeme jednoznačne zaradiť aj symbol nášho regiónu – hrozno. A aj preto sme sa rozhodli zaradiť tento chutný a hlavne zdravý recept.

Čo budeme potrebovať:

  • 8 PL olivového oleja,
  • 1 bagetu,
  • 150 g syra s modrou plesňou,
  • 2 červené jablká,
  • 2 výhonky stonkového zeleru,
  • šťavu z jedného citróna,
  • 50 g vlašských orechov,
  • 250 g červeného, alebo zeleného hrozna,
  • 120 g listov rokety,
  • pažítku,
  • soľ, mleté čierne korenie.

hrozno-salat1

 

Postup:

  1. Bagetu si rozkrájajte na plátky a opečieme na suchej panvici, alebo krátko v hriankovači.
  2. Všetky suroviny očistíme a rozkrájame. Orechy a pažítku nasekáme.
  3. Zmiešame na šalát, spolu s roketou, olivovým olejom a dochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou.
  4. Navrch šalátu namrvíme syr s modrou plesňou. Servírujeme s kúskami opečenej bagety.

Tip na záver:

Skúste nechať krátko zapiecť v rúre krajčeky bagety s plátkami syra a servírovať ich teplé k studenému šalátu. Plesnivé syry dodajú jedlám úplne inú chuť a arómu za tepla, ako za studena.

What do you think?

Mesto Modra spustilo Free pripojenie k internetu

Víno a Jazz – putovanie po modranských pivniciach plných skvelého Jazzu a vína