v

Šípkový lekvár

Ani sme sa nenazdali a horúce leto vystriedala jeseň. Mám rád toto obdobie. Krajina okolo nás vždy zažiari stovkami farieb. Koruny stromov zhadzujú listy, ktoré tak nezabudnuteľne šuštia v nápore vetra, alebo len pod váhou kráčajúcich ľudí.

K jeseni neodmysliteľne patria aj šípky. Malé, občas veľké a červené plody kríkov s tŕňmi. Využiteľné na desiatky spôsobov. Milujem šípkový čaj. Teraz si však povieme ako pripraviť šípkový lekvár. Postup je jednoduchý, i keď práca okolo neho náročnejšia.

Postup: Šípky si umyjeme, potom odkrojíme čierne konce, zalejeme ich vodou. Uvaríme do mäkka, necháme mierne vychladnúť a prepasírujeme cez sitko. Pridáme trochu (podľa chuti) hnedého cukru a ešte povaríme, kým je hustota taká, akú požadujeme. A zdravá, chutná a hlavne domáca maškrta je na svete. Dobrú chuť :).

Ohodnoťte článok?

0 points
Upvote Downvote

O autorovi: Branislav Macháč

Študoval Sociológiu, Informatiku a neskôr aj Fotografiu. Písaniu a foteniu sa venuje niekoľko rokov. V súčasnosti je šéfredaktorom a hlavným programátorom tohto portálu. Miluje šport (bike, plávanie, turistiku), hudbu, knihy a umenie.

Začína vykurovacie obdobie

Cigánski Diabli