in ,

Súťaž vo vytápaní slaniny a výrobe oškvarkov

V sobotu, 17. 1. 2015, o 12:00hod., odštartoval ďalší ročník populárnej súťaže vo vytápaní slaniny a výrobe oškvarkov. Prihlásené družstvá si už od 10:00hod. začali chystať všetko potrebné, aby o 12:00hod. mohli organizátori odštartovať súťaž. Doba, za ktorú mali jednotlivé družstvá pripraviť oškvarky, bola porotou stanovená na dve hodiny. Pod kotlami sa kúrilo všeličím. Od dreva, cez uhlie, až po plyn. Niektoré súťažné družstvá použili na prípravu chutných oškvarkov rôzne „zlepšováky“, či tajné ingrediencie.

Na výhercov súťaže čakali rôzne vecné ceny. Pre návštevníkov bola okrem škvariek pripravená aj pečená klobása, cigánska, pivo a víno.

Aká bola nálada pri vytápaní slaniny, si môžete pozrieť v krátkom videozostrihu.

Ohodnoť článok

Publikoval Branislav Macháč

Študoval Sociológiu, Informatiku a neskôr aj Fotografiu. Písaniu a foteniu sa venuje niekoľko rokov. V súčasnosti je šéfredaktorom a hlavným programátorom tohto portálu. Miluje šport (bike, plávanie, turistiku), hudbu, knihy a umenie.

Novoročný výstup na Veľkú Homoľu

Zápis detí do 1. ročníka základných škôl